< GA TERUG NAAR LEERGANG

Modules & Overview

Wat

6 modules

Waar

texel

Wanneer

JAN - NOV 2024

Extra

terugkomdag
& alumnidiner

MODULES & OVERVIEW

De gehele opleiding bestaat uit zes modules van twee aaneengesloten dagen op Texel. Gezien het intensieve programma verwachten we je de avond voorafgaand aan elke module al op het eiland. 

We sluiten de periode van modules af met een terugkomdag (en ja, die start de avond daarvoor al met een uitdagend programma) en een alumni-diner op een hele toffe locatie. Na al deze onderdelen is de opleiding en een jaar intensieve coaching afgerond.

Benieuwd naar onze modules? Dat kunnen we ons goed voorstellen! We lichten hieronder alvast een tipje van de sluier voor je op.

Talent voor Leiderschap

DE MODULES

Leiderschap, besturen… het zijn grote begrippen, die we heel persoonlijk gaan maken.

  • Wat betekent het voor jou om een functie te vervullen met impact?
  • Wat breng jij mee, waarmee kan jij het verschil gaan maken?
  • Hoe vergroot je je social impact?

 

We maken kennis met jou als toptalent en duiken meteen de diepte in. We verbinden je aan je buddy en aan je coach. Daarbij hoort een spannende uitdaging, waarbij je jezelf, ons team en de mensen om je heen gaat leren kennen op een andere manier dan je misschien gewend bent. Je gaat zowel genieten van de luxe van het Texel Hotel, als aan de slag met vuur tijdens een nachtelijke ontdekkingstocht.

Jij bent uniek. Niet alleen als mens, maar ook als leider en bestuurder.

Met het assessment en de waardevolle opdrachten van je coach, ga je op ontdekkingsreis. Op pad om je eerste leiderschapsdilemma te beantwoorden en je unieke leiderschaps-ID te ontdekken. Daarbij hoort een stevige uitdaging, waar je ook ‘nee’  tegen mag zeggen. Want jij mag leren kiezen, grenzen te stellen en jezelf steeds als leidraad te nemen.

Dat doe je samen met je buddy en met onze gastspreker Jo Krill. Hij is topcoach aan INSEAD Business School en voormalig directeur van Insights Benelux. Met hem ga je op zoek naar jouw kracht in kwetsbaarheid, de rol van belemmerende en versterkende overtuigingen en de power van passie. Onmisbare thema’s in jouw fundament!

Wat is succes voor jou? We houden van impact, willen graag het verschil maken, maar wanneer ervaren we daarin succes? Wanneer zijn we gelukkig met ons resultaat? Hoe ziet dat ‘geluk’ er uit?

Door onze gastspreker Gor Khatchikyan worden we uitgedaagd om verder te kijken naar deze thema’s. En als iemand dat kan, dan is hij dat. Als vluchteling neergestreken in Texel, nu arts, spreker en ondernemer die op daadkrachtige wijze anderen in beweging kan zetten. 

Succes behalen doe je niet alleen. Daarvoor heb je een netwerk nodig dat je uitdaagt en versterkt. We gaan aan de slag met het bouwen van jouw netwerk, we doen samen een uitgebreide netwerkanalyse en verbinden je aan een mentor uit de praktijk.

Zoals in elke module zijn er wederom uitdagingen waarin je competitief mag zijn. Want winnen hoort er ook bij. Samen of alleen.

Dit is een hele actieve module, waarbij onze coaches continue klaar staan om samen met jou op jou persoonlijk te reflecteren.

  • Wat gebeurt er in jouw praktijk?
  • Hoe kan je dat meenemen in jouw persoonlijke groei en nieuwe leiderschap?
  • Hoe geef jij leiding aan teams?
  • Wat is jouw rol in een team?
  • Hoe werk je samen, hoe sla je een brug naar een ander of naar de groep?
  • Wanneer ga je staan voor je team, wanneer blijf je zitten?

Met onze gastspreker Jacobine van den Brink ga je op zoek naar jouw rol als leider binnen een groep. Zij is hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam, een pionier in haar vakgebied en een leider binnen een complexe omgeving. Wat kan zij ons vertellen over sociale impact en leiderschap voor de toekomst?

Leiderschap, besturen, we doen het vaak samen. Met onze collega’s, experts en andere toptalenten. Dus is het cruciaal dat we op een positieve manier kunnen beïnvloeden, begeleiden en overleggen. In deze module duiken we samen met gastspreker Pacelle van Goethem een persoonlijke en intensieve masterclass in. Een interactieve ervaring, waarin je niet alleen je eigen communicatiestijl ontdekt, maar ook je eigen stem en non-verbale communicatie leert gebruiken.

Ook tijdens deze module blijven we niet stilzitten. We gaan oefenen in ‘omgaan met teleurstellingen’. We leren keuzes maken voor ‘het goede of het beste’. We oefenen in onderhandelen, verkopen, enthousiasmeren en etiquette. 

Wat je vooral nodig hebt als leider van de toekomst is moed. De moed om jezelf te zijn, om authentieke keuzes te maken, om op de goede momenten te kiezen voor verandering. Of om afscheid te nemen van zaken die de vooruitgang belemmeren. Deze module gaan we  aan de slag met jouw eigen manier van moedig zijn en leer je je in te zetten voor een groter doel dan jezelf.

We kijken onze vijanden in de ogen en  worden uitgedaagd om te gaan werken met ‘de kracht van kwetsbaarheid’. We ervaren het echte gesprek. Deze techniek van ‘crucial conversations’ oefenen we met ervaren trainer, acteur en coach Janine Pormes.

In de avond kom je aan in het luxe Hotel Texel van Marianne Langeveld en ga je jouw verhaal als talent met ons delen. Hoe leid jij ons naar de toekomst?

De volgende ochtend gaan we samen aan de slag voor het goede doel. Om te laten zien hoe je het verschil kunt maken. Hoe belangrijk social impact is voor je jezelf en hoe verbindend het kan zijn naar de ander. 

In de middag ga je met een team van experts oefenen met jouw presentatievaardigheden. Je pitch als toptalent, je persoonlijke styling en handtekening en je camera skills.

We sluiten deze dag op een memorabele wijze af bij een bezienswaardigheid op het eiland Texel.

Afscheid nemen doen we in stijl. Met het gehele team op een trendy locatie buiten het vertrouwde eiland Texel. Wij zorgen voor een onvergetelijke experience. Rode draad van de avond zijn de thema’s waarde, rijkdom en geld. Wat is rijkdom voor jou? Hoe financieel bewust ben jij?  Een gouden afsluiter voor jouw groei.

WAT DE TRAINERS ZEGGEN:

Yes, dít is wat ik wil!

Wil jij gáán voor de 14-daagse opleiding? Laat dan hieronder je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.  Kun je niet wachten?
Bel: 0346 741 000.
Energiek en vrolijk
Wilbert de Kroon

Wilbert is directeur van Diemen & Van Gestel, ervaren bestuursadviseur en docent.

Wilbert is expert op gebied van persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling. Daarnaast is Wilbert coach, trainer, facilitator van veranderprocessen. Verbinder. Procesmatig, creatief, mens- en oplossingsgericht.

Alexander is een ervaren en energieke bestuurder, verantwoordelijk voor de IT-organisatie van Rabobank’s Nederlandse Retail-activiteiten.

Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van HEF Wonen. De afgelopen 25 jaar heeft Alexander gewerkt in de frisdrank industrie, in de energiebranche en in de financiële dienstverlening, in vakgebieden zoals strategie, verkoop, productmanagement, IT en operations. Hij maakte deel uit van een business development team dat een energiebedrijf startte in België en Duitsland, hij heeft gewerkt als adviseur van een lid van de raad van bestuur van de Rabobank en, samen met een collega, leidinggegeven aan de wereldwijde agile transformatie van Rabobank.

Gor Khatchikyan is een Armeens-Nederlandse arts, schrijver en spreker.

Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier gezocht te winnen. Zijn inspirerende talks gaan vooral over zijn levensverhaal. Hoe hij als uitgeprocedeerd asielzoeker aan een studie geneeskunde begon in Amsterdam. En hoe zijn leven een verrassende wending nam door het generaal pardon en een verblijfsvergunning. 

Jo Krill

Jo is doorgewinterde executive (team) coach, (boardroom) adviseur, verandermanager en ondernemer.

Hij heeft een passie voor het werken met millennials en jonge professionals. Ook richt hij   zich op culturele transformatie in organisaties. Hij werkt met Raden van Bestuur, directies en diverse leiderschapsteams. Jo wordt geïnspireerd door de praktische toepassing van de Jungiaanse psychologie voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling.

Lineke Sneller

Lineke is hoogleraar IT Value bij Nyenrode Business University.

Zij is lid van de Raad van Commissarissen van EY, ProRail, Infomedics, Van Wijnen,  Stichting Berenschot Beheer en UWV. Zij heeft diverse CIO- en directieposities bekleed, onder meer bij CCV, Ortec, Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR. In 2010 was zij ‘CIO of the Year’.

Maroesja van der Pols

Maroesja is oprichter en directeur van 7LIFE International en initiatiefnemer van de BE Excellent Events.

Maroesja is daarnaast bedrijfswetenschapper, trainer, schrijfster en ervaren adviseur met een passie voor ondernemen.

Frauke is CIO bij Spaarne Gasthuis, lid van de RvT en Auditcommissie van de Raphaelstichting Ambassadeur en Mentor bij Right Brains, een organisatie die zich inzet voor vrouwen in het digitale werkveld. 

Zij heeft een carrièrepad met diverse executive managementfuncties bekleed in de Zorg: Spaarne Gasthuis, Medisch Centrum Haaglanden, Telco: KPN, Airlines: Transavia en Martinair, Energy from Waste: AVR en FMCG: Nike. In 2009 was zij ‘Top 5 CIO of the Year’.

 

Anneliese is hoofdredacteur a.i. bij Psychologie Magazine en Coachfinder.nl.

Als  journalist interviewde zij de ‘groten der aarde’ en zette haar vrouwelijk leiderschap in om het verschil te maken bij diverse media. Haar specialismes zijn: het bedenken van creatieve invalshoeken en het stellen van strategische en soms gedurfde vragen. Haar lijfspreuk is: “Dare to be different”.

Cornelis Bouwer

Cornelis is binnen de Academie voor Bestuur en Leiderschap verantwoordelijk voor de buitenactiviteiten.

Hij laat de deelnemers tijdens diverse opdrachten zien hoe daadkracht, incasseringsvermogen en hulpvaardigheid bijdragen tot  persoonlijk leiderschap. 

Cornelis houdt zich graag bezig met kitebuggyen, hardlopen, ijsduiken, wandelen en hiken.

Janine is communicatie-expert, trainingsacteur en kunstenaar.

Zij richt zich op verbale en non- verbale communicatie. Haar workshops en masterclasses  hebben als doel om teambuilding te vergroten. Haar kennis en ervaring richt zich vooral op effectiviteit en op communicatiestijlen die verbinding en samenwerking tot stand brengen.  

Pacelle Van Goethem - Photography © Duco de Vries

Pacelle is onderzoeker, schrijver, spreker, coach en bekend van de bestseller ‘IJs verkopen aan eskimo’s’.

Ze is autoriteit op het gebied van overtuigen, stem en invloed op de Radboud Universiteit Nijmegen en het Medisch Academisch Centrum Groningen. Ze onderzocht beïnvloedingsprincipes: van psychologie tot theaterwetenschap en van sociolinguïstiek tot kwantumfysica. Ze coacht de top in bedrijfsleven en politiek.