Ja hoor! Het kan! Een hele opleiding op een eiland volgen. Een eiland dat alle elementen heeft om je te laten focussen op jouw groei en ontwikkeling. We gaan elke module van de opleiding naar Texel.
Daar hebben we het Hotel Texel van eigenaar Marianne Langeveld als uitvalsbasis. Een heerlijke plek, waar je in alle luxe en rust kan genieten van alles wat deze opleiding te bieden heeft. We zitten met al onze deelnemers, sprekers, trainers en coaches op één vaste locatie. Dat betekent veel tijd om elkaar te leren kennen, samen op te trekken en van elkaar te leren.
Op Texel zelf gaan we niet alleen leren van en luisteren naar onze sprekers, maar vooral ook ervaren en doen. We geloven in actief leren en zelf je grenzen stellen. Dat betekent nieuwe uitdagingen krijgen, samen met een strandjutter naar buiten de natuur in, mooie ontmoetingen met acteurs en lokale ondernemers, genieten van het water en de sportieve mogelijkheden. En last but not least, herinneringen verzamelen die je je leven lang kan meenemen.
© Academie voor Bestuur & Leiderschap 2023
Wilbert is directeur van Diemen & Van Gestel, ervaren bestuursadviseur en docent.
Wilbert is expert op gebied van persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling. Daarnaast is Wilbert coach, trainer, facilitator van veranderprocessen. Verbinder. Procesmatig, creatief, mens- en oplossingsgericht.
Alexander is een ervaren en energieke bestuurder, verantwoordelijk voor de IT-organisatie van Rabobank’s Nederlandse Retail-activiteiten.
Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van HEF Wonen. De afgelopen 25 jaar heeft Alexander gewerkt in de frisdrank industrie, in de energiebranche en in de financiële dienstverlening, in vakgebieden zoals strategie, verkoop, productmanagement, IT en operations. Hij maakte deel uit van een business development team dat een energiebedrijf startte in België en Duitsland, hij heeft gewerkt als adviseur van een lid van de raad van bestuur van de Rabobank en, samen met een collega, leidinggegeven aan de wereldwijde agile transformatie van Rabobank.
Gor Khatchikyan is een Armeens-Nederlandse arts, schrijver en spreker.
Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier gezocht te winnen. Zijn inspirerende talks gaan vooral over zijn levensverhaal. Hoe hij als uitgeprocedeerd asielzoeker aan een studie geneeskunde begon in Amsterdam. En hoe zijn leven een verrassende wending nam door het generaal pardon en een verblijfsvergunning.
Jo is doorgewinterde executive (team) coach, (boardroom) adviseur, verandermanager en ondernemer.
Hij heeft een passie voor het werken met millennials en jonge professionals. Ook richt hij zich op culturele transformatie in organisaties. Hij werkt met Raden van Bestuur, directies en diverse leiderschapsteams. Jo wordt geïnspireerd door de praktische toepassing van de Jungiaanse psychologie voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling.
Lineke is hoogleraar IT Value bij Nyenrode Business University.
Zij is lid van de Raad van Commissarissen van EY, ProRail, Infomedics, Van Wijnen, Stichting Berenschot Beheer en UWV. Zij heeft diverse CIO- en directieposities bekleed, onder meer bij CCV, Ortec, Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR. In 2010 was zij ‘CIO of the Year’.
Maroesja is oprichter en directeur van 7LIFE International en initiatiefnemer van de BE Excellent Events.
Maroesja is daarnaast bedrijfswetenschapper, trainer, schrijfster en ervaren adviseur met een passie voor ondernemen.
Frauke is CIO bij Spaarne Gasthuis, lid van de RvT en Auditcommissie van de Raphaelstichting Ambassadeur en Mentor bij Right Brains, een organisatie die zich inzet voor vrouwen in het digitale werkveld.
Zij heeft een carrièrepad met diverse executive managementfuncties bekleed in de Zorg: Spaarne Gasthuis, Medisch Centrum Haaglanden, Telco: KPN, Airlines: Transavia en Martinair, Energy from Waste: AVR en FMCG: Nike. In 2009 was zij ‘Top 5 CIO of the Year’.
Anneliese is hoofdredacteur a.i. bij Psychologie Magazine en Coachfinder.nl.
Als journalist interviewde zij de ‘groten der aarde’ en zette haar vrouwelijk leiderschap in om het verschil te maken bij diverse media. Haar specialismes zijn: het bedenken van creatieve invalshoeken en het stellen van strategische en soms gedurfde vragen. Haar lijfspreuk is: “Dare to be different”.
Cornelis is binnen de Academie voor Bestuur en Leiderschap verantwoordelijk voor de buitenactiviteiten.
Hij laat de deelnemers tijdens diverse opdrachten zien hoe daadkracht, incasseringsvermogen en hulpvaardigheid bijdragen tot persoonlijk leiderschap.
Cornelis houdt zich graag bezig met kitebuggyen, hardlopen, ijsduiken, wandelen en hiken.
Janine is communicatie-expert, trainingsacteur en kunstenaar.
Zij richt zich op verbale en non- verbale communicatie. Haar workshops en masterclasses hebben als doel om teambuilding te vergroten. Haar kennis en ervaring richt zich vooral op effectiviteit en op communicatiestijlen die verbinding en samenwerking tot stand brengen.
Pacelle is onderzoeker, schrijver, spreker, coach en bekend van de bestseller ‘IJs verkopen aan eskimo’s’.
Ze is autoriteit op het gebied van overtuigen, stem en invloed op de Radboud Universiteit Nijmegen en het Medisch Academisch Centrum Groningen. Ze onderzocht beïnvloedingsprincipes: van psychologie tot theaterwetenschap en van sociolinguïstiek tot kwantumfysica. Ze coacht de top in bedrijfsleven en politiek.
Annette is journalist en interviewer, bekend van BNR en Follow the Money.
Ze maakt verdiepende podcasts en radioprogramma’s voor onder andere BNR Nieuwsradio (‘De Nieuwe Wereld’) en Follow the Money (‘Follow the Money interviewt’). Met Mathieu Segers maakt ze de podcast ‘Cafe Europa’. Van ondernemers tot toezichthouders en van wetenschappers tot politici; oprechte interesse in de geïnterviewde is altijd het uitgangspunt. Annette heeft een geduldig oor maar kan ook tegengas geven om tot de kern door te dringen.
Jacobine is hoogleraar bestuursrecht aan de Universiteit van Amsterdam. In haar onderwijs en onderzoek richt zij zich op de wisselwerking tussen het Europees en nationaal bestuursrecht.
Meer in het bijzonder ligt haar expertise bij het Europees en Nederlands financieel bestuursrecht ((Europees) subsidierecht, staatssteun en schaarse publieke rechten). Daarnaast is Jacobine van den Brink samen met Willemien den Ouden initiatiefnemer van het Netwerk Europese Subsidies, een netwerkorganisatie via LinkedIn met meer dan 500 leden. Ook is zij rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Den Haag (sector bestuursrecht) en lid van de Kiesraad.