< GA TERUG NAAR MASTERCLASSES

Masterclass:
IT in de boardroom

Soesterberg

locatie

max. 8 pers.

aantal deelnemers

9.30 - 16.30

tijd

€ 1450,-

investering

FUTUREPROOF! 

IT IN DE BOARDROOM

Deze masterclass helpt je om als leider van de toekomst de juiste dialoog te voeren over IT  en digitalisering.  Hoe doe je dat? Welke vragen moet je stellen? Hoe krijg jij meer grip op de inhoud? Hoe borg je IT in de governance van jouw organisatie? Wat mag er van jou verwacht worden? Wat kun jij bijdragen met jouw leiderschap op het gebied van innovatie en digitalisering?

IN HET KORT

In deze interactieve  en boeiende masterclass gaan we in op de actuele digitale ontwikkelingen. We laten je zien waar jouw kansen en belangen als leider liggen. 

We bespreken de belangrijkste vragen die je in de boardroom moet stellen over IT. We leren je middels een raamwerk en indicatoren om de risico’s te beheersen. We trainen je om te zien of jouw directie tijdig en op de juiste manier anticipeert op de digitale revolutie. 

We gaan dieper in op de thema’s:  IT en digitale innovatie, architectuur, governance en cyber security. 

KWALITEIT

Wij staan geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen, CRKBO-1daarmee voldoen onze trainingen & masterclasses aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en zijn de kosten vrijgesteld van btw.

DIT MOET JE WETEN:

Dag 1 – De Commissaris en het toezicht op IT

Programma Alexander Zwart:

 • Belang van toezicht op IT & Digitalisering
 • Toezicht op IT & Digitalisering: mogelijke organisatievormen
 • Digitaliseringsstrategie versus IT strategie
 • Innovatiefunnel
 • Artificial Intelligence & Data
 • Technologie dilemma’s
 • Wet- en regelgeving
 • IT architectuur
 • Agile manier van werken
 • Effectiviteit/productiviteit en software ontwikkelen

 

Programma Lineke Sneller:

 • Raamwerken voor IT risicomanagement.
 • Wat betekent digitale transformatie voor het verdienmodel?
 • Wat is de houding van het bestuur ten opzichte van IT?
 • Wat is de verhouding tussen vernieuwing en instandhouding in de IT-uitgaven?
 • Hoe is de voortgang van de IT-projectenportfolio
 • Welke risicovolle go-lives zijn er gepland?
 • Hoe gaat de onderneming om met persoonsgegevens?
 • Hoe ziet het business continuity plan eruit?

 

Dag 2 – Organisatie, beheer, kwaliteit en veiligheid van systemen en processen

Programma Frauke Wessel:

 • Het digi-dashboard en het portfolio van IT-projecten.
 • Organisatie en beheer van de diverse elementen in het IT landschap.
 • IT strategie: zelf ontwikkelen of standaarden gebruiken?
 • IT beheer en management: outsourcing – zelf doen – verdienmodellen.
 • Cloud en risico’s.
 • Cyber en veiligheid – kwetsbaarheid assessment – kwaliteitsstandaarden.
 • IT verzekering: hoe bescherm ik mijn organisatie.

Frauke Wessel
CIO Spaarne Gasthuis, lid van de RvT en Auditcommissie van de Raphaelstichting.  Ambassadeur en Mentor bij Right Brains,  een organisatie die zich inzet voor vrouwen in het digitale werkveld.  Zij heeft een carrièrepad met diverse executive managementfuncties bekleed in de Zorg: Spaarne Gasthuis, Medisch Centrum Haaglanden, Telco: KPN, Airlines: Transavia en Martinair, Energy from Waste: AVR en FMCG: Nike. In 2009 was zij ‘Top 5 CIO of the Year’.

Lineke SnellerProf. dr. Lineke Sneller RC 
Hoogleraar IT Value bij Nyenrode Business University. Zij is lid van de Raad van Commissarissen van EY, ProRail, Infomedics, Van Wijnen,  Stichting Berenschot Beheer en UWV.  Zij heeft diverse CIO- en directieposities bekleed, onder meer bij CCV, Ortec, Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR. In 2010 was zij ‘CIO of the Year’.

Alexander Zwart MSc
is een ervaren en energieke bestuurder die verantwoordelijk is voor de IT-organisatie van Rabobank’s Nederlandse Retail-activiteiten. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van HEF Wonen. De afgelopen 25 jaar heeft Alexander gewerkt in de frisdrank industrie, in de energiebranche en in de financiële dienstverlening, in vakgebieden zoals strategie, verkoop, productmanagement, IT en operations. Hij maakte deel uit van een business development team dat een energiebedrijf startte in België en Duitsland, hij heeft gewerkt als adviseur van een lid van de raad van bestuur van de Rabobank en, samen met een collega, leidinggegeven aan de wereldwijde agile transformatie van Rabobank.

 • Je functioneert op strategisch niveau.
 • Je wil meer grip krijgen IT en digitalisering binnen jouw organisatie.
 • Je wil meer weten over het (strategisch)leiderschap van IT en digitalisering.

2 & 3 NOVEMBER 2023

 • Dag 1 – donderdag 2 november: 9.00 – 17.00 uur
 • Dag 2 – vrijdag 3 november: 9.00 – 17.00 uur

De investering voor deze tweedaagse masterclass ‘Futureproof! IT in de Boardroom’ is € 1450,- per persoon (vrijgesteld van btw).

Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, boek van Lineke Sneller en uitgebreide lunches.

Je ontvangt een deelnamecertificaat (12PE -punten op basis van volcontacturen).

Academie voor Bestuur & Leiderschap
Amersfoortsestraat 78
3769 AL Soesterberg

 

 • Parkeergelegenheid op eigen terrein
 • goed bereikbaar per OV

ZIJ ZIJN JOU AL VOOR GEWEEST:

Talent voor Leiderschap

Nieuwsgierig naar de andere masterclasses?

Ga terug naar onze acht andere masterclasses en specialiseer jezelf in leiderschap!

Wilbert de Kroon

Wilbert is directeur van Diemen & Van Gestel, ervaren bestuursadviseur en docent.

Wilbert is expert op gebied van persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling. Daarnaast is Wilbert coach, trainer, facilitator van veranderprocessen. Verbinder. Procesmatig, creatief, mens- en oplossingsgericht.

Alexander is een ervaren en energieke bestuurder, verantwoordelijk voor de IT-organisatie van Rabobank’s Nederlandse Retail-activiteiten.

Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van HEF Wonen. De afgelopen 25 jaar heeft Alexander gewerkt in de frisdrank industrie, in de energiebranche en in de financiële dienstverlening, in vakgebieden zoals strategie, verkoop, productmanagement, IT en operations. Hij maakte deel uit van een business development team dat een energiebedrijf startte in België en Duitsland, hij heeft gewerkt als adviseur van een lid van de raad van bestuur van de Rabobank en, samen met een collega, leidinggegeven aan de wereldwijde agile transformatie van Rabobank.

Gor Khatchikyan is een Armeens-Nederlandse arts, schrijver en spreker.

Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier gezocht te winnen. Zijn inspirerende talks gaan vooral over zijn levensverhaal. Hoe hij als uitgeprocedeerd asielzoeker aan een studie geneeskunde begon in Amsterdam. En hoe zijn leven een verrassende wending nam door het generaal pardon en een verblijfsvergunning. 

Jo Krill

Jo is doorgewinterde executive (team) coach, (boardroom) adviseur, verandermanager en ondernemer.

Hij heeft een passie voor het werken met millennials en jonge professionals. Ook richt hij   zich op culturele transformatie in organisaties. Hij werkt met Raden van Bestuur, directies en diverse leiderschapsteams. Jo wordt geïnspireerd door de praktische toepassing van de Jungiaanse psychologie voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling.

Lineke Sneller

Lineke is hoogleraar IT Value bij Nyenrode Business University.

Zij is lid van de Raad van Commissarissen van EY, ProRail, Infomedics, Van Wijnen,  Stichting Berenschot Beheer en UWV. Zij heeft diverse CIO- en directieposities bekleed, onder meer bij CCV, Ortec, Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR. In 2010 was zij ‘CIO of the Year’.

Maroesja van der Pols

Maroesja is oprichter en directeur van 7LIFE International en initiatiefnemer van de BE Excellent Events.

Maroesja is daarnaast bedrijfswetenschapper, trainer, schrijfster en ervaren adviseur met een passie voor ondernemen.

Frauke is CIO bij Spaarne Gasthuis, lid van de RvT en Auditcommissie van de Raphaelstichting Ambassadeur en Mentor bij Right Brains, een organisatie die zich inzet voor vrouwen in het digitale werkveld. 

Zij heeft een carrièrepad met diverse executive managementfuncties bekleed in de Zorg: Spaarne Gasthuis, Medisch Centrum Haaglanden, Telco: KPN, Airlines: Transavia en Martinair, Energy from Waste: AVR en FMCG: Nike. In 2009 was zij ‘Top 5 CIO of the Year’.

 

Anneliese is hoofdredacteur a.i. bij Psychologie Magazine en Coachfinder.nl.

Als  journalist interviewde zij de ‘groten der aarde’ en zette haar vrouwelijk leiderschap in om het verschil te maken bij diverse media. Haar specialismes zijn: het bedenken van creatieve invalshoeken en het stellen van strategische en soms gedurfde vragen. Haar lijfspreuk is: “Dare to be different”.

Cornelis Bouwer

Cornelis is binnen de Academie voor Bestuur en Leiderschap verantwoordelijk voor de buitenactiviteiten.

Hij laat de deelnemers tijdens diverse opdrachten zien hoe daadkracht, incasseringsvermogen en hulpvaardigheid bijdragen tot  persoonlijk leiderschap. 

Cornelis houdt zich graag bezig met kitebuggyen, hardlopen, ijsduiken, wandelen en hiken.

Janine is communicatie-expert, trainingsacteur en kunstenaar.

Zij richt zich op verbale en non- verbale communicatie. Haar workshops en masterclasses  hebben als doel om teambuilding te vergroten. Haar kennis en ervaring richt zich vooral op effectiviteit en op communicatiestijlen die verbinding en samenwerking tot stand brengen.  

Pacelle Van Goethem - Photography © Duco de Vries

Pacelle is onderzoeker, schrijver, spreker, coach en bekend van de bestseller ‘IJs verkopen aan eskimo’s’.

Ze is autoriteit op het gebied van overtuigen, stem en invloed op de Radboud Universiteit Nijmegen en het Medisch Academisch Centrum Groningen. Ze onderzocht beïnvloedingsprincipes: van psychologie tot theaterwetenschap en van sociolinguïstiek tot kwantumfysica. Ze coacht de top in bedrijfsleven en politiek.