< GA TERUG NAAR MASTERCLASSES

Masterclass:
De kunst van het vragen stellen

Soesterberg

LOCATIE

max. 8 pers.

aantal deelnemers

9.30 - 16.30

tijd

€ 725,-

investering

SPEAK UP! De kunst van het vragen stellen

Ontdek de kracht van de juiste vragen stellen en laat je verrassen door wat dat je oplevert.

De vaardigheid om goede vragen te stellen, wordt enorm onderschat. Met deze masterclass leer je om de stoutmoedige vos in jou te ontdekken. Je oefent in goed luisteren en het doorvragen op het juiste moment.  Leer werken op het scherpst van de snede.
Topjournalist en meester-interviewer Annette van Soest (bekend van BNR, ‘Follow the Money’ en YouTube kanaal De Nieuwe wereld) neemt je mee in haar vakgebied en deelt haar ervaring en beste tips. Die kun je ook direct gaan toepassen. 
Speak up! Schrijf je vandaag nog in voor deze unieke masterclass .

IN HET KORT

Met het stellen van de juiste vragen maak je écht verbinding met de ander.

Ook kom je meer te weten over wat je collega’s bezig houdt én wat zij nodig hebben om te kunnen groeien.

Kortom: je verbetert je leidinggevende kwaliteiten. 

Ook voor jou persoonlijk is het belangrijk om flexibel te zijn in  een steeds sneller veranderende omgeving. Met het bedenken en stellen van goede vragen begrijp je de redenen waarom er veranderd moet worden. Zo kun je ook beter sturing geven aan jezelf. Ontwikkel je talent en speak up!

KWALITEIT

Wij staan geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen, CRKBO-1daarmee voldoen onze trainingen & masterclasses aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en zijn de kosten vrijgesteld van btw.

DIT MOET JE WETEN:

 • Wat is jouw persoonlijke communicatiestijl? Je traint  je sterke en verbeterpunten.
 • Objectief en zonder oordeel vragen stellen.
 • Sturend vragen stellen binnen groepen met diversiteit.
 • De ‘tips and tricks’ van beroepsvragensteller Annette van Soest.
 • Het effect van verschillende soorten en vormen van vragen stellen. 

Zo ontwikkel je je zelfvertrouwen, daadkracht  én vaardigheden om succesvol te navigeren. 

 •  

 

 • De masterclass is interactief: er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng.
 • Je krijgt een individuele communicatiescan en hiermee kun je zien waar je sterk in bent en waar je je kunt ontwikkelen. We geven je persoonlijke uitleg over dit profiel.
 • De feedback van de trainers is gebaseerd op hun jarenlange  ervaring met teams, media, bestuurders en commissarissen.  
 • Humor is niet verboden 😊.

Annette van SoestAnnette van Soest, journalist en interviewer met een focus op economie, het bedrijfsleven en de Europese Unie. Ze maakt verdiepende podcasts en radioprogramma’s voor onder andere BNR Nieuwsradio (‘De Nieuwe Wereld’) en Follow the Money (‘Follow the Money interviewt’). Met Mathieu Segers maakt ze de podcast ‘Cafe Europa’. Van ondernemers tot toezichthouders en van wetenschappers tot politici; oprechte interesse in de geïnterviewde is altijd het uitgangspunt. Annette heeft een geduldig oor maar kan ook tegengas geven om tot de kern door te dringen. 

Wilbert de Kroon

Wilbert de Kroon, directeur van Diemen & Van Gestel. Ervaren bestuursadviseur, docent op het gebied van boardroom dynamics bij meerdere governance opleidingen. Hij bemiddelt en begeleidt toezichthouders/ commissarissen, verzorgt zelfevaluaties van en organiseert masterclasses voor Raden van Toezicht/Raden van Commissarissen.

 • Je functioneert op strategisch niveau
 • Je wil ervaring opdoen met kritisch (door)vragen, het stellen van de juiste vragen en het stellen van de vragen op de juiste manier
 • Je wil je verdiepen in de dynamiek van boardroom dynamics
 • Je wil inzicht in jouw persoonlijke communicatiestijlen en wijze van vragen

VRIJDAG 15 DECEMBER 2023

 • 9.30 – 17.00 uur
 • Ter voorbereiding: invullen online vragenlijst t.b.v. het persoonlijk communicatiestijlenprofiel: 30 minuten
 • Toelichtend gesprek met adviseur: 30 minuten

De investering voor de masterclass ‘Speak up! De kunst van het vragen stellen’ is € 725,- per persoon (vrijgesteld van btw). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, een persoonlijk  communicatiestijlenprofiel en uitgebreide lunch.

Je ontvangt een deelnamecertificaat (7 PE -punten op basis van volcontacturen).

Academie voor Bestuur & Leiderschap
Amersfoortsestraat 78
3769 AL Soesterberg

 

 • Parkeergelegenheid op eigen terrein
 • goed bereikbaar per OV

Nieuwsgierig naar de andere masterclasses?

Ben je benieuwd of de masterclass bij je past?
We denken graag met je mee, dus neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies: 0346 743 000

Wilbert de Kroon

Wilbert is directeur van Diemen & Van Gestel, ervaren bestuursadviseur en docent.

Wilbert is expert op gebied van persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling. Daarnaast is Wilbert coach, trainer, facilitator van veranderprocessen. Verbinder. Procesmatig, creatief, mens- en oplossingsgericht.

Alexander is een ervaren en energieke bestuurder, verantwoordelijk voor de IT-organisatie van Rabobank’s Nederlandse Retail-activiteiten.

Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van HEF Wonen. De afgelopen 25 jaar heeft Alexander gewerkt in de frisdrank industrie, in de energiebranche en in de financiële dienstverlening, in vakgebieden zoals strategie, verkoop, productmanagement, IT en operations. Hij maakte deel uit van een business development team dat een energiebedrijf startte in België en Duitsland, hij heeft gewerkt als adviseur van een lid van de raad van bestuur van de Rabobank en, samen met een collega, leidinggegeven aan de wereldwijde agile transformatie van Rabobank.

Gor Khatchikyan is een Armeens-Nederlandse arts, schrijver en spreker.

Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier gezocht te winnen. Zijn inspirerende talks gaan vooral over zijn levensverhaal. Hoe hij als uitgeprocedeerd asielzoeker aan een studie geneeskunde begon in Amsterdam. En hoe zijn leven een verrassende wending nam door het generaal pardon en een verblijfsvergunning. 

Jo Krill

Jo is doorgewinterde executive (team) coach, (boardroom) adviseur, verandermanager en ondernemer.

Hij heeft een passie voor het werken met millennials en jonge professionals. Ook richt hij   zich op culturele transformatie in organisaties. Hij werkt met Raden van Bestuur, directies en diverse leiderschapsteams. Jo wordt geïnspireerd door de praktische toepassing van de Jungiaanse psychologie voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling.

Lineke Sneller

Lineke is hoogleraar IT Value bij Nyenrode Business University.

Zij is lid van de Raad van Commissarissen van EY, ProRail, Infomedics, Van Wijnen,  Stichting Berenschot Beheer en UWV. Zij heeft diverse CIO- en directieposities bekleed, onder meer bij CCV, Ortec, Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR. In 2010 was zij ‘CIO of the Year’.

Maroesja van der Pols

Maroesja is oprichter en directeur van 7LIFE International en initiatiefnemer van de BE Excellent Events.

Maroesja is daarnaast bedrijfswetenschapper, trainer, schrijfster en ervaren adviseur met een passie voor ondernemen.

Frauke is CIO bij Spaarne Gasthuis, lid van de RvT en Auditcommissie van de Raphaelstichting Ambassadeur en Mentor bij Right Brains, een organisatie die zich inzet voor vrouwen in het digitale werkveld. 

Zij heeft een carrièrepad met diverse executive managementfuncties bekleed in de Zorg: Spaarne Gasthuis, Medisch Centrum Haaglanden, Telco: KPN, Airlines: Transavia en Martinair, Energy from Waste: AVR en FMCG: Nike. In 2009 was zij ‘Top 5 CIO of the Year’.

 

Anneliese is hoofdredacteur a.i. bij Psychologie Magazine en Coachfinder.nl.

Als  journalist interviewde zij de ‘groten der aarde’ en zette haar vrouwelijk leiderschap in om het verschil te maken bij diverse media. Haar specialismes zijn: het bedenken van creatieve invalshoeken en het stellen van strategische en soms gedurfde vragen. Haar lijfspreuk is: “Dare to be different”.

Cornelis Bouwer

Cornelis is binnen de Academie voor Bestuur en Leiderschap verantwoordelijk voor de buitenactiviteiten.

Hij laat de deelnemers tijdens diverse opdrachten zien hoe daadkracht, incasseringsvermogen en hulpvaardigheid bijdragen tot  persoonlijk leiderschap. 

Cornelis houdt zich graag bezig met kitebuggyen, hardlopen, ijsduiken, wandelen en hiken.

Janine is communicatie-expert, trainingsacteur en kunstenaar.

Zij richt zich op verbale en non- verbale communicatie. Haar workshops en masterclasses  hebben als doel om teambuilding te vergroten. Haar kennis en ervaring richt zich vooral op effectiviteit en op communicatiestijlen die verbinding en samenwerking tot stand brengen.  

Pacelle Van Goethem - Photography © Duco de Vries

Pacelle is onderzoeker, schrijver, spreker, coach en bekend van de bestseller ‘IJs verkopen aan eskimo’s’.

Ze is autoriteit op het gebied van overtuigen, stem en invloed op de Radboud Universiteit Nijmegen en het Medisch Academisch Centrum Groningen. Ze onderzocht beïnvloedingsprincipes: van psychologie tot theaterwetenschap en van sociolinguïstiek tot kwantumfysica. Ze coacht de top in bedrijfsleven en politiek.