Het gezicht achter
de Academie

De Academie is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Diemen & Van Gestel Talentontwikkeling & Select en 7LIFE International, met als doel het bekwamen, inspireren uitdagen van de leiders van de toekomst, met een primaire focus op jong talent, vrouwelijk leiderschap en diversiteit.

Diemen & Van Gestel is al meer dan 30 jaar autoriteit in diversiteit. Vanuit de gedachte dat  diversiteit bijdraagt aan innovatie, creativiteit en duurzame prestatieverbetering in organisaties.

7LIFE International is een netwerkorganisatie bestaande uit trainers, coaches en ontwikkelaars met als gezamenlijk doel het beste uit mensen te halen. 

Talent - Diversiteit - Daadkracht

Onze drive

Het bekwamen, uitdagen én verder helpen van de leiders van de toekomst, met een primaire focus op jong talent, vrouwelijk leiderschap en diversiteit.

Onze visie

Wij geloven in een wereld waarin jonge talentvolle leiders een krachtige rol spelen bij het bouwen van een inclusieve en duurzame toekomst.

Kennismaken

Kennismaken met de oprichters van de academie? Bekijk hieronder wie we zijn en wat onze persoonlijke drive is!

DRS. MAROESJA VAN DER POLS

Maroesja is mede-oprichter van de Academie voor Bestuur & Leiderschap en bedrijfswetenschapper, trainer, schrijfster en ervaren adviseur met een passie voor ondernemen.
Maroesja is oprichter en directeur van 7LIFE International en initiatiefnemer van de BE Excellent Events. Maroesja is auteur van ‘Communicatiekracht’ (2015) en ‘Be Excellent’ (2021). Boeken over communicatie, diversiteit en persoonlijke ontwikkeling.

Mail Maroesja >>
Volg de Academie op Linkedin

DRS. MONIQUE BRUMMANS

Monique is mede-oprichter van de Academie voor Bestuur & Leiderschap en directeur van Diemen & Van Gestel Select. Zij is een strategisch gesprekspartner van bestuur, toezicht, directie en management.
Monique heeft ruime ervaring in leiderschaps- en organisatievraagstukken. Zij beschikt over een groot netwerk en heeft een goed en creatief oog voor kansen en profileringsmogelijkheden. In 2001 is Monique door EY en Universiteit Nyenrode uitgeroepen tot Entrepreneur of the Year. Monique is medeauteur van de SMO-publicaties Cherchez la Femme en De economische kracht van de ondernemende vrouw.

Mail Monique >>
Volg de Academie op Linkedin

DRS. WILBERT DE KROON

Wilbert is mede-oprichter van de Academie voor Bestuur & Leiderschap en directeur van Diemen & Van Gestel Talentontwikkeling. Hij is een ervaren bestuursadviseur en docent op het gebied van boardroom dynamics.
Wilbert faciliteert veranderprocessen en is expert op het gebied van persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling. Wat hem onderscheidt: hij is een verbinder, mens- en oplossingsgericht, politiek sensitief en denkt out-of-the-box.

Mail Wilbert >>
Volg de Academie op Linkedin
Wilbert de Kroon

Wilbert is directeur van Diemen & Van Gestel, ervaren bestuursadviseur en docent.

Wilbert is expert op gebied van persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling. Daarnaast is Wilbert coach, trainer, facilitator van veranderprocessen. Verbinder. Procesmatig, creatief, mens- en oplossingsgericht.

Alexander is een ervaren en energieke bestuurder, verantwoordelijk voor de IT-organisatie van Rabobank’s Nederlandse Retail-activiteiten.

Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van HEF Wonen. De afgelopen 25 jaar heeft Alexander gewerkt in de frisdrank industrie, in de energiebranche en in de financiële dienstverlening, in vakgebieden zoals strategie, verkoop, productmanagement, IT en operations. Hij maakte deel uit van een business development team dat een energiebedrijf startte in België en Duitsland, hij heeft gewerkt als adviseur van een lid van de raad van bestuur van de Rabobank en, samen met een collega, leidinggegeven aan de wereldwijde agile transformatie van Rabobank.

Gor Khatchikyan is een Armeens-Nederlandse arts, schrijver en spreker.

Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier gezocht te winnen. Zijn inspirerende talks gaan vooral over zijn levensverhaal. Hoe hij als uitgeprocedeerd asielzoeker aan een studie geneeskunde begon in Amsterdam. En hoe zijn leven een verrassende wending nam door het generaal pardon en een verblijfsvergunning. 

Jo Krill

Jo is doorgewinterde executive (team) coach, (boardroom) adviseur, verandermanager en ondernemer.

Hij heeft een passie voor het werken met millennials en jonge professionals. Ook richt hij   zich op culturele transformatie in organisaties. Hij werkt met Raden van Bestuur, directies en diverse leiderschapsteams. Jo wordt geïnspireerd door de praktische toepassing van de Jungiaanse psychologie voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling.

Lineke Sneller

Lineke is hoogleraar IT Value bij Nyenrode Business University.

Zij is lid van de Raad van Commissarissen van EY, ProRail, Infomedics, Van Wijnen,  Stichting Berenschot Beheer en UWV. Zij heeft diverse CIO- en directieposities bekleed, onder meer bij CCV, Ortec, Vodafone, Tele2, InterfaceFLOR. In 2010 was zij ‘CIO of the Year’.

Maroesja van der Pols

Maroesja is oprichter en directeur van 7LIFE International en initiatiefnemer van de BE Excellent Events.

Maroesja is daarnaast bedrijfswetenschapper, trainer, schrijfster en ervaren adviseur met een passie voor ondernemen.

Frauke is CIO bij Spaarne Gasthuis, lid van de RvT en Auditcommissie van de Raphaelstichting Ambassadeur en Mentor bij Right Brains, een organisatie die zich inzet voor vrouwen in het digitale werkveld. 

Zij heeft een carrièrepad met diverse executive managementfuncties bekleed in de Zorg: Spaarne Gasthuis, Medisch Centrum Haaglanden, Telco: KPN, Airlines: Transavia en Martinair, Energy from Waste: AVR en FMCG: Nike. In 2009 was zij ‘Top 5 CIO of the Year’.

 

Anneliese is hoofdredacteur a.i. bij Psychologie Magazine en Coachfinder.nl.

Als  journalist interviewde zij de ‘groten der aarde’ en zette haar vrouwelijk leiderschap in om het verschil te maken bij diverse media. Haar specialismes zijn: het bedenken van creatieve invalshoeken en het stellen van strategische en soms gedurfde vragen. Haar lijfspreuk is: “Dare to be different”.

Cornelis Bouwer

Cornelis is binnen de Academie voor Bestuur en Leiderschap verantwoordelijk voor de buitenactiviteiten.

Hij laat de deelnemers tijdens diverse opdrachten zien hoe daadkracht, incasseringsvermogen en hulpvaardigheid bijdragen tot  persoonlijk leiderschap. 

Cornelis houdt zich graag bezig met kitebuggyen, hardlopen, ijsduiken, wandelen en hiken.

Janine is communicatie-expert, trainingsacteur en kunstenaar.

Zij richt zich op verbale en non- verbale communicatie. Haar workshops en masterclasses  hebben als doel om teambuilding te vergroten. Haar kennis en ervaring richt zich vooral op effectiviteit en op communicatiestijlen die verbinding en samenwerking tot stand brengen.  

Pacelle Van Goethem - Photography © Duco de Vries

Pacelle is onderzoeker, schrijver, spreker, coach en bekend van de bestseller ‘IJs verkopen aan eskimo’s’.

Ze is autoriteit op het gebied van overtuigen, stem en invloed op de Radboud Universiteit Nijmegen en het Medisch Academisch Centrum Groningen. Ze onderzocht beïnvloedingsprincipes: van psychologie tot theaterwetenschap en van sociolinguïstiek tot kwantumfysica. Ze coacht de top in bedrijfsleven en politiek.